Elektromobilių Privalumai: Ką Reikėtų Žinoti

Nusprendėte įsigyti naują automobilį? Kodėl nepasvarsčius įsigyti elektromobilo? Jie varomi vien elektra, be benzino, variklio ir dūmų, suteikia daug privalumų, kurie skirstomi į tris kategorijas: pinigų taupymas, ekologiškas vairavimas ir maloni vairavimo patirtis.

Pažvelkime į šiuos privalumus išsamiau.

Elektromobilių Privalumai

Kas Yra Bendro Tarp Pinigų Taupymo ir Elektromobilio?

Priklausomai nuo to, kiek jums tenka važiuoti, elektromobiliai gali padėti jums sutaupyti ne tik daug degalų sąnaudų, bet ir pinigų.

Priklausomai nuo to, kiek vairuojate, sutaupytos degalų sąnaudos gali turėti didžiulį poveikį jūsų biudžetui. Jei, kaip ir dauguma elektromobilių savininkų, didžiąją laiko dalį jį krausite namuose, daugelis komunalinių paslaugų teikėjų net siūlo elektromobilių vairuotojams mažesnius tarifus ne piko valandomis.

Mažesnės priežiūros išlaidos yra dar vienas patrauklumas. Dėl savo paprastumo elektromobiliuose yra mažiau judančių dalių nei benzininiuose – nekeičiama alyva, neremontuojama transmisija, o regeneracinis stabdymas leidžia net sumažinti stabdžių sistemos susidėvėjimą.

Nors elektromobilių technologija turi savo kainą – paprastai jų siūlomos kainos yra didesnės nei daugumos benzininių transporto priemonių – dauguma elektromobilių gali gauti įvairias nuolaidas. Prieš pirkdami elektromobilį, pasidomėkite, ar nėra vykdomi įvairūs projektai, kurie gali padėti sutaupyti ir lengviau įsigyti automobilį.

Aplinkos Saugojimas Vairuojant Elektromobilį

Transporto sektorius ir toliau yra atsakingas už didelę oro taršą ir yra šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo šaltinis. Elektromobiliai gali padėti kovoti su klimato kaita ir prisidėti prie geresnės oro kokybės.

Įvairūs pasauliniai tyrimai rodo, kad paplitęs elektromobilių naudojimas padėtų apriboti visuotinį atšilimą bent 2 laipsniais Celsijaus, o tai atitiktų 2016 m. Paryžiaus susitarimo tikslą. Devynios šalys, įskaitant JAV, paskelbė apie savo ketinimą apriboti arba uždrausti naudoti visus vidaus degimo variklius ir ateityje iki nulio sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį.

Geriausias būdas padidinti elektromobilio naudą aplinkai ir sumažinti išmetamų teršalų kiekį yra elektros energijos tiekimas iš atsinaujinančios energijos. Jei ateityje planuojate įsigyti elektromobilį ir norite sumažinti bendrą išmetamųjų teršalų kiekį, apsvarstykite galimybę įsirengti saulės baterijas.

Patogus ir Malonus Elektromobilio Vairavimas

Vairuodami elektromobilį, tikrai nepaaukosite komfortiško, patogaus vairavimo. Elektriniai automobiliai yra sklandesni ir tylesni nei benzininiai, o jų greitis yra įspūdingi. Skirtingai nuo benzininių variklių, elektriniai varikliai didžiausią sukimo momentą sukuria akimirksniu – nereikia laukti, kol padidės apsukos ar persijungs transmisija.

Daugelis pasaulyje atliktų tyrimų ir apklausų teigia, jog vairuotojai, iškeitę savo benzininį automobilį į varomu elektra, nesigaili ir tikrai nebegrįžtų atgal.

Ilgalaikė Elektromobilio Nauda

Elektrinių transporto priemonių išankstinė kaina gali būti didesnė, tačiau sutaupoma ilgesniu laikotarpiu, nes sumažėja techninė priežiūra ir degalų sąnaudos. Galite išleisti šiek tiek daugiau iš anksto arba mėnesinėms paskolos įmokoms, laikui bėgant sutaupytos lėšos grįš.

Iš tiesų, važiuoti elektromobiliu vidutiniškai kainuoja maždaug perpus pigiau, kai atsižvelgiama tik į energijos sąnaudas (dujas ir elektrą). Jei taip pat atsižvelgsite į sumažintas priežiūros išlaidas, sutaupysite dar daugiau.